Wie zijn wij?

Contact: info@stichtingzcl.nl of tel: 06-36212043

Wie zijn wij?

Wij zijn het bestuur van de Stichting Ziekenhuis Chronische Lyme. In de volksmond, afgekort heten wij  StichtingZCL. Graag stellen wij ons aan u voor:

 

Drs MSc H.(Hélène) C.A.M. van Tol
Voorzitter StichtingZCL
WO opleidingen: bestuurskundige economisch en psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg en propeadeuse Nederlands Recht

Zelf heb ik te maken gekregen met chronische Lyme. Daardoor weet ik als geen ander wat de consequenties zijn om met chronische Lyme te leven.

Mijn missie is te zorgen dat iedereen met chronische Lyme op de rit van zijn leven kan blijven. Daarvoor heb ik de StichtingZCL opgericht.

Een programma in de reguliere zorg voor mensen met chronische Lyme aangestuurd vanuit een gespecialiseerd ziekenhuis in chronische Lyme. Dat is hard nodig en daar werk ik aan.

Mijn drijfveer

Ik ben tot de conclusie gekomen dat er geen enkele specialisatie is in Nederland als je chronische Lyme hebt om je van de infectie af te helpen. Nog sterker, iedereen staat er alleen voor en wordt geacht met de infectie verder te leven.

Strijd voor iedereen met chronische Lyme
Daarom strijd ik voor iedereen met chronische Lyme om behandeling te krijgen zo lang als nodig en ook als dit weer nodig is door een speciaal op te richten landelijk ziekenhuis gespecialiseerd in chronische Lyme te realiseren. Uiteraard kan dit ziekenhuis niet alle honderdduizenden kinderen en volwassenen met chronische Lyme behandelen. Dit ziekenhuis zal de behandelprogramma s opzetten voor chronische Lyme en deze verspreiden naar de andere ziekenhuizen. Door samenwerking wordt de kennis omtrent de behandeling snel uitgebreid. Ook met de huisartsen en anderen zal nauw worden samengewerkt. Door te behandelen verwoest je geen levens van mensen met chronische Lyme en worden er tevens miljarden aan kosten bespaard.

Business case, gaat om miljarden aan kosten
Dit heb ik uitgerekend in een business case, door mij te focussen op de kosten als je iemand niet behandeld. Werkgevers en overheid en zorgverzekeraars betalen de kosten van niet behandelen, welke lopen in de miljarden.

 


Sigrid Veldhuis
Secretaris StichtingZCL

Stelt zich binnenkort voor.


M (Martin) J de Jong
Penningmeester StichtingZCL
Gepensioneerd directeur van verzorgingstehuizen

Heel veel mensen kennen iemand of hebben zelf  chronische Lyme
Zelf heb ik geen chronische Lyme, maar zie ik om me heen hoe vaak mensen dit hebben. Waar ik ook sta, of het nu de apotheek is, of bij de notaris of bij de bank. Als ik erover begin zegt bijna altijd iemand dat ze ook gebeten zijn door een insect of iemand kennen die ook chronische Lyme heeft en daar niet vanaf komt. Ik schrik daar enorm van. Blijkbaar treft het bijna alle Nederlanders en hoe kan het dan zo zijn dat er geen enkel specialisme is in de behandeling van chronische Lyme?

Uitbehandeld? Hoe kan dat?
Waarom zijn mensen uitbehandeld zonder dat de infectie is aangepakt? Ik begrijp dat niet, ik dacht altijd dat Nederland een beschaafd land was waar iedereen de zorg krijgt waar hij recht op heeft. Als je Diabetes hebt krijg je Insuline om kwaliteit van leven te hebben, bij een nierziekte Nierdialyse, bij Kanker behandelingen en medicijnen, en zo meer. Heb je chronische Lyme? Nee, dan is kwaliteit van leven ineens niet meer belangrijk, immers mensen zijn uitbehandeld zonder dat de infectie weg is en hebben daardoor een vreselijk leven. Daar kan ik niet bij.

Een gespecialiseerd ziekenhuis in chronische Lyme had er allang moeten zijn
Daarom zet ik mij graag in als bestuurslid om te komen tot een landelijk gespecialiseerd ziekenhuis om chronische Lyme ook echt te gaan behandelen. Dit ziekenhuis had er allang moeten zijn!