Uitzichtloosheid

Uitzichtloosheid

Als de infectie zich heeft vastgezet in het lichaam van de gastheer zoals dat vanuit de teek wordt gezien, wordt een mens, een persoon met al zijn wensen en bezigheden in zijn of haar leven ernstig ziek.
Dit wordt zeer onderschat vanuit iemand ook artsen die niet weten wat het betekent als een infectie je lichaam en psyche en dus je leven overneemt.

Vanaf het moment dat je geïnfecteerd bent en je immuunsysteem de bacterie of bacteries die het insect, in veel gevallen de teek, bij zich droeg niet meer kan tegenhouden word je ziek, ernstig ziek. Iedereen waarvan het immuunsysteem de bacterie niet kan tegenhouden wordt vanaf dat moment opgezadeld met een infectie die alles overneemt.

Als we naar  kinderen kijken, dan is het  zeer ernstig om te zien dat hiervoor totaal geen beleid in Nederland is. Zeker als het om kinderen gaat, vinden artsen het erg moeilijk om een diagnose te stellen. De realiteit is dat kinderen nu veel tekenbeten oplopen en hierdoor worden besmet> de vraag is of ze een rode kring krijgen of een andere uitslag en of dit ook door de ouders dan wordt opgemerkt. In veel gevallen is het maar even te zien. Als het wel wordt opgemerkt, blijkt dat huisartsen niet weten wat de adequate behandeling is bij kinderen. De StichtingZCL gaat er dan ook voor zorgen dat met het opzetten van het ziekenhuis, de kinderartsen ook het beleid gaan maken voor de behandeling van kinderen die chronische Lyme hebben ontwikkeld.

Een moeilijkheidsgraad hierbij is dat kinderen ook zelf moeten kinderen  vertellen wat er allemaal aan de hand is. Hoe moet een kind dat doen? Vaak wordt het minder kunnen bewegen verklaard uit dat het kind te veel doet en te druk is. Of ouders die noodgedwongen met het kind naar de alternatieve sector gaan, worden gezien als zeurpieten, toch wel een beetje gekke ouders. Want wie gaat nu met zijn of haar  kind naar zo n arts? Dan moet er toch echt ook niks echts aan de hand zijn, want dan hadden de artsen in het reguliere circuit toch wel er iets aan gedaan? omdat het zo moe is en veel hoofdpijn heeft en niet mee kan komen.