Metafoor: chronische Lyme als linkerbeen

Metafoor: lichaam en linkerbeen
Om eenvoudig uit te leggen wat er nu aan de hand is in de reguliere zorg en waarom mensen met chronische Lyme niet worden behandeld maar uitbehandeld zijn, gebruiken we een metafoor. Zie regulier zorg Nederland als een lichaam. Chronische Lyme is dan het linkerbeen.

Chronische Lyme als linkerbeen: is er niet!
Wat blijkt? Het hele linkerbeen mist! Als je artsen erop wijst en vraagt om het linkerbeen te behandelen, dan krijg je als antwoord het is helemaal niet zeker dat er twee benen bij het lichaam horen? Hoe komt u daarbij? En zo worden chronisch Lyme patienten continue bejegend als ze met een arts praten over hun leven met de infectie.

Specialisme ontbreekt 
Het kan zijn dat iemand zich nog bezighoudt met het linkerbeen ergens in het lichaam. De trieste constatering is echter dat hier absoluut het specialisme ontbreekt over het linkerbeen, omdat men zich even bezighoudt met het linkerbeen van de patient en vervolgens zegt dat deze uitbehandeld is.

Geheel geen kennis over baby’s en kinderen met chronische Lyme
Als het babys of kinderen betreft met chronische Lyme dan is het nog erger in de reguliere zorg gesteld. Hier is het linker babybeen en linker kinderbeen ook geheel afwezig. Zelfs elders in het babylichaam of het kinderlichaam houdt niemand zich bezig met het linkerbeen, hier is derhalve totaal geen kennis van.