Restklachten verkeerde naam, steeds ergere klachten

Chronische Lyme betekent dat na de infectie door meestal een tekenbeet, de infectie zich steeds verder gaat uitbreiden in het lichaam. Waarom dan ook gesproken wordt over restklachten als men het heeft in de medische wereld over de ziekte van Lyme is in het geheel niet in overeenstemming met de werkelijkheid. Hoe verder van het infectiemoment af, hoe meer iemand in alle omvang geterroriseerd blijft worden door de infectie. dat men spreekt over restklachten heeft alles te maken met een ooit opgeschreven ziektebeeld van de ziekte van Lyme door iemand, dat totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Na de infectie wordt iemand namelijk steeds zieker totdat er wordt behandeld. Het is ook een misverstand te denken dat na 3 jaar of 6 jaar of 11 jaar of 20 jaar of langere tijd nadat de infectie heeft plaatsgevonden niets meer helpt.

Ook dit is een beeld dat is ontstaan toen het ziektebeeld van de ziekte van Lyme ooit door iemand is opgeschreven. Het is dan ook triest te bemerken dat de realiteit nog steeds niet voldoende is doorgedrongen tot de medische boeken.