Steun

Dr. Meijer steunt de Stichting Ziekenhuis Chronische Lyme

Dr. Meijer in Overdinkel helpt al jaren mensen met chronische Lyme. Overdinkel ligt in Twente. Op Tekenradar.nl kunt u zien dat dit een van de meest besmette tekengebieden van Nederland is.

Vanuit Artsenpraktijk Dr Meijer doet dr. Meijer zijn best om mensen met chronische Lyme zo goed mogelijk te helpen. Hij weet dan ook als geen ander dat het om het immuunsysteem draait. De Voorzitter en de secrtetaris zaten bij hem in de tuin om een foto met hem te maken waarmee hij zijn steun uitspreekt.

Hij vertelde dat het immuunsysteem sterk genoeg moet zijn, om alle aanvallen van buitenaf te bestrijden. Dr. Meijer is dan ook onlangs bij een congres geweest waar hier mee aandacht voor werd gevraagd. Het ging ook om voeding en sociale positie. Hij vertelde dat dit ook een grote invloed heeft op de sterkte van iemands immuunsysteem. Maar ook genetische zaken en of iemand al ziek is. Kan iemand een aanval aan van een besmette teek of een andere insect op zijn immuunsysyteem?

Als iemand dan chronische Lyme uiteindelijk heeft, dan is hoe iemand leeft en of hij geld heeft om zichzelf te verzorgen helemaal een bepalende factor hoe iemand met chronische Lyme zich verder in het leven staande kan houden. Het gaat erom om chronische Lyme dusdanig in iemands leven te integreren dat met behandeling iemand verder kan met zijn leven. Dusdanig dat iemand ook een volwaardig leven kan hebben. Hier moet veel meer aandacht naartoe gaan, aldus Dr. Meijer.  Dr. Meijer vertelde dat hij blij was met 650 anderen op het congres te zijn. Gelukkig begint men hiervoor aandacht te krijgen vertelde hij ons, ik merk om mij heen dat het begint te kantelen in goede zin.

Wat Dr. Meijer ons vertelde is geheel in de lijn van wat de Stichting Ziekenhuis Chronische Lyme voor ogen heeft. Ook met chronische Lyme hebben mensen recht op een volwaardige plek in de maatschappij, kwaliteit van leven. Dat begint met het behandelen van de chronische Lyme en de versterking van het immuunsysteem.Het moet niet zo zijn dat iemand met geld wel antibioticumkuren kan kopen en iemand zonder die in de Bijstand zit dan altijd maar ziek blijft.

Wij hebben feitelijk hiermee klassenzorg gecreeërd. Met daarbij ook nog dat de successen die worden behaald in de alternatieve zorg, het wanneer nodig de infectie bestrijden zodat iemand verder kan met zijn leven, onder de radar blijft. Dit moet voor iedereen toegankelijk zijn en ook iedereen moet weten dat dat chronische Lyme chronisch is en behandeling een recht is voor iedereen.

Artsen gespecialiseerd in sterke immuunsystemen hebben we hard nodig. Niet alleen artsen die zich richten op auto immuunziekten.

Dr. Meijer heeft ook meegedaan met onderzoek van ZonMW. Hij werkt met zijn artsenpraktijk in de alternatieve zorg en heeft veel ervaring op het gebied van persisterende infecties, chronische Lyme.

De StichtingZCL is blij met de steun van Dr. Meijer!