Steun

Dr Kingma steunt Stichting Ziekenhuis Chronische Lyme

Dr. Kingma is een arts die al jaren is gespecialiseerd in chronische Lyme. Hij helpt mensen die in alle wanhoop bij hem komen die lijden onder een persisterende infectie. Deze mensen zijn in de reguliere zorg uitbehandeld  of daar nooit als patiënt behandeld.

In de Oosteinde Walborg Kliniek in Amsterdam heeft Dr. Kingma in de afgelopen decennia zovelen bij hem in de kliniek gekregen die lijden aan chronische Lyme. De voorzitter en secretaris van de StichtingZCL zijn bij hem langs geweest. Bij dit gesprek was de hartchirurg Dr.R.H. Lubeck van de Marbella Lyme Clinic ook aanwezig. Zij vertelden beiden over de zeer zieke mensen die zij de afgelopen jaren hebben gezien en hebben geholpen met antibioticumkuren. Hieronder waren ook veel kinderen.

Dr. Kingma valt onder de alternatieve zorg, zodat mensen die bij hem komen voor het grootste deel dit zelf moeten bekostigen. Wat als rode draad steeds terugkomt, is dat als je chronische Lyme hebt dit niet geneesbaar is. Dat betekent dat je zeer geholpen bent bij medicijnen, antibioticumkuren, wanneer de infectie in alle hevigheid weer de kop opsteekt.

Verschillende donateuren van de StichtingZCL en ook anderen vertellen ons dat ze zonder zijn antibioticumkuren van Dr Kingma, die ze op geregelde basis moeten krijgen als de infectie weer opsteekt, niet kunnen blijven werken.
Dat heeft de voorzitter van de StichtingZCL ook gezien, dat er mensen zijn met chronische Lyme die werken. Waarom? Het is niet geneesbaar de chronische Lyme variant van Lyme,. Echter  door de infectie steeds te bestrijden, kan iemand  wel verder  met zijn leven. Daarvoor maakt de StichtingZCL zich nu hard, behandeling van chronische Lyme zonder einddatum.
Daarbij zal het immuunsysteem moeten worden versterkt waarvoor speciale behandelprogramma’s nodig zijn.

Dr. Kingma is betrokken bij onderzoeksprojecten van ZonMW gelet op zijn enorme kennis op het gebied van chronische Lyme. Wij hopen dan ook dat Dr. Kingma als het ziekenhuis wordt gerealiseerd, ook zijn kennis kan gaan inzetten. Dat heeft hij al aangeboden, want hij draagt mensen met chronische Lyme een zeer warm hart toe.

De StichtingZCL is zeer blij met de steun van Dr Kingma van de Oosteinde Walborgh Kliniek!