Sponsor Evert-Jan Eggink beroepsmilitair tijdens Nijmeegse Vierdaagse 2019

Onderaan kunt u Evert-Jan sponsoren!

Evert-Jan Eggink is beroepsmilitair en collega van Marjolein van der Wel en neemt dit jaar het stokje over van Marjolein om voor StichtingZCL de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Het CLSK-detachement (team-GLR) onderdeel van de Luchtmacht neemt dan deel.

Hij wil net als StichtingZCL kinderen en volwassenen met een persisterende infectie, met chronische Lyme, helpen om weer te participeren aan de maatschappij. Daarvoor worden vanuit StichtingZCL diverse acties ondernomen. Na een tekenbeet blijken helaas veel kinderen en volwassenen ernstig ziek te worden ze hebben dan een persisterende infectie. Op dit moment zijn er geen specifieke zorgprogramma’s in de reguliere zorg, terwijl deze hard nodig zijn. StichtingZCL werkt er hard aan deze te realiseren. Daarom wil Evert-Jan Eggink graag voor StichtingZCL lopen. Wij zijn hem hiervoor enorm dankbaar.

De reden waarom Evert-Jan het stokje van zijn collega met veel liefde overneemt, is dat vorig jaar Marjolein is geconfronteerd met het feit dat haar dochter Rose chronische Lyme heeft. Rose is nu 18 jaar oud en altijd ziek waardoor ze nu niet meer naar school kan, haar HAVO opleiding kan afmaken.

Rose is in groep 7 en groep 8 gebeten door teken. Nooit heeft haar moeder Marjolein bevroed dat deze beten het leven van Rose zouden veranderen in een leven met alleen maar pijn waardoor ze maatschappelijk niet meer kan participeren. De realiteit van zeer veel kinderen inmiddels, die na een tekenbeet ernstig ziek worden. Rose werd steeds zieker en daardoor kon ze steeds minder.

Het leek eerst nog goed te gaan, totdat sporten ook niet meer lukte. Een normale jeugd werd zo steeds moeilijker vol te houden.

Marjolein heeft vorig jaar aangeboden om voor StichtingZCL tijdens de Nijmeegse Vierdaagse te lopen om zo iedereen met chronische Lyme indirect te helpen. Ze heeft toen 2149 euro aan sponsoring opgehaald waarmee de factuur voor de Socutera landelijk zendtijd om de spot van StichtingZCL te kunnen draaien als nieuw goed doelkon worden betaald. We zijn Marjolein hier zeer dankbaar voor.

Dit jaar kan Marjolein de Nijmeegse Vierdaagse niet meer lopen om StichtingZCL zo te sponsoren. De reden daarvoor is, dat dit voor haar nu te beladen is. Rose is nog steeds heel ziek en onlangs is Rose weggestuurd bij de Lymepoli omdat ze geen chronische Lyme zou hebben volgens de artsen. Rose kan niet ver meer lopen en daarom heeft haar moeder een rolstoel moeten aanschaffen voor haar. Roos kan zeer vaak geen geluiden verdragen en licht. Vandaar dat Roos dan een koptelefoon draagt en een zonnebril op heeft. Rose heeft een zorgelijke hoge hartslag die de artsen niet konden verklaren op de Lymepoli, evenals andere beperkingen die maken dat Rose nu is zoals ze is.

Dit is Rose nu.

Dit gebeurt zovelen waardoor de realiteit nu is, dat als je een persisterende infectie overhoudt na een tekenbeet er in de reguliere zorg, op enkele uitzonderingen na, geen artsen zijn die je hierbij helpen. Er zijn specifieke zorgprogramma’s nodig, om Rose en alle andere 1 miljoen kinderen en volwassenen die inmiddels lijden (waarvan het merendeel onwetend is dat dit voort is gekomen uit de beet van een teek) om te zorgen dat de acute zorgbehoefte wordt ingevuld.
Daarom heeft Evert-Jan besloten nu geld in te gaan zamelen. Fantastisch!

We vragen u hem te steunen door met geld hem te sponsoren tijdens zijn deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse van dinsdag 16 juli t/m 19 juli 2019. StichtingZCL zet zich in om zsm zorgprogramma’s te realiseren zodat Rose en alle volwassenen en kinderen met chronische Lyme kunnen blijven participeren aan de maatschappij. Dit doen wij oa door een poli kliniek op te gaan zetten in de reguliere zorg, gespecialiseerd in de doorbehandeling van een persisterende infectie na een tekenbeet, chronische Lyme.

Sponsor Evert-Jan met een (klein) bedrag en steun zo alle kinderen en volwassenen met chronische Lyme!

                

Bedrag *